Els membres de Messengers durant el concert

Els Barcelona Gospel Messengers van ser els encarregats de posar la cirereta a aquesta 13ª edició del Campus Gospel de Rajadell. La formació barcelonina que enguany celebra els seus 10 anys amb l’espectacle “10 anys descalços”, va arrencar amb moltíssima força acompanyats d’un grup de músics i Ramon Escalé al piano.

A les 19.30h va començar puntual el concert amb una de les solistes Verònica Marín mostrant la seva gran qualitat vocal, amb les veus del cor en perfecta harmonia. Vestits amb camisa negre, texans i descalços, com ja és habitual, els membres de Messengers van omplir l’escenari d’optimisme.

De seguida Escalé va convidar a pujar a l’escenari al reverend Bazil Meade, que sense haver-ho preparat, va agafar el micròfon per acompanyar al grup, juntament amb l’Albert, un altre dels solistes de Messengers.

Els membres de Bazil Meade Experience durant el concert

El so del Gospel més profund va captivar el públic de Rajadell. L'actuació de Bazil Meade va ser més que una experiència. La proposta de THE LONDON COMMUNITY GOSPEL CHOIR, va atorgar al seu líder i fundador Bazil Meade, el paper protagonista com a veu principal i al piano, acompanyat per tres excepcionals músics i un cor de tres veus. També Carla Jane va cantar, conjuntament amb The London Community Gospel Choir, diversos temes durant la nit.

L'actuació del London Community Gospel Choir va omplir al públic d'emoció, espiritualitat i el va deixar físicament exhaust, majoritàriament ballant i seguint el ritme del gospel. Controvertit, professional, energètic, inspirador i ple d'Esperit! Qualsevol adjectiu es pot escollir per a descriure el so i la visió del London Community Gospel Choir.

Els membres d'Esclat Gospel Singers durant el concert

Els Esclat Gospel Singers han estrenat l'escenari d'aquesta 13ª edició del Campus Gospel de Rajadell. Un ple absolut a la Plaça de l’Esglèsia, que com cada estiu, acull els concerts del Campus a l’aire lliure. Aquest any la temperatura però, semblava més de setembre que del mes de juny, el tema més comentat entre el públic, mentre s’anaven ocupant les cadires de la plaça.

El concert va començar amb el Ramon Escalé al piano i dos solistes dels Esclat Gospel Singers, l’Emma i el Moritz, entonant el primer tema. Mentrestant la resta de components del cor, desfilàven lentament, amb una espelma a la mà, per damunt l’escenari, i els músics de la Big Latin Band, s’anaven situant cadascú al seu lloc.

Per presentar aquest nou treball d’arrels africanes, Ramon Escalé va explicar alguna de les anècdotes de la seva experiència de fa dos anys a l’Àfrica: “anàvem 30 persones dins d’una furgoneta amb capacitat per 10, i els nens continuaven cantant” ….”qualsevol fet artístic a l’Africa es viu com un fet vivencial” va afegir Escalé.

Els vestits acolorits dels Esclat, la música de ritme africà, i la presència d’una Big Band a l’escenari, van crear una simbiosi gairebé immediata amb el públic, que des del primer moment va seguir el ritme amb les mans, amb els peus, i finalment ballant, quan el Ramon Escalé els va convidar a posar-se drets.

From the Heart of Africa és la darrera producció dels Esclat Gospel Singers. Un disc-DVD que es va enregistrar en directe el passat 27 de novembre al teatre Kursaal de Manresa i que aquest divendres s'ha presentat per primera vegada al públic en general. La rebuda no podia haver estat millor. Ritme, color, ball, harmonia i espectacularitat s'han trobat en l'escenari de la Plaça de l'església de Rajadell on els Esclat han estat acompanyats per la Barcelona Big Latin Band i el Esclat Gospel Junior.

El cor de nens dels EGS, o la seva cantera, com ells els anomenen, van cantar dos temes ahir a la nit. Un d’ells va ser una cançó africana “Mama Tokaaba” que parla d’una nena que consola a la seva mare, quan estan passant per moments difícils. El cor infantil dirigit per Laia Badrenas, que ahir no va poder ser a l’escenari, es troben cada dissabte el matí a Viladordis per assajar. Ahir es van poder veure a Rajadell petits solistes amb unes grans veus, que fan pensar en la continuïtat del cor i del Campus.

Ahir a la tarda van començar a arribar el autèntics protagonistes del Campus, òbviament els campusins i campusines!

Després d'una rebuda com cal i les degudes explicacions per part de l'organització, cadascú es va poder instal·lar i començar a entrar a l'ambient. Coneixença de les noves incorporacions, retrobament amb els companys vinguts en altres edicions... Més tard es va fer un sopar informal de benvinguda: pa amb tomàquet i les postres que ens van portar uns quants campusins. Moltes gràcies!!!

Després de sopar, reunió a la Plaça Major per començar l'Open Session. El Ramon Escalé va començar a tocar el piano i a cantar, engrescant a tothom perquè l'acompanyés, ja fos com a solista o formant part del gran cor del Campus. Unes cançons més tard també s'hi varen afegir la Carla Jane i el Bazil Meade. Poder cantar juntament amb aquests monstres de la música gospel va conformar un moment màgic que ja forma part de nosaltres.

Felicitem l'equip d'attrezzo per l'ambient que van crear i a tots els organitzadors per la bona feina que varen fer.

Carla Jane durant l'Open SessionBazil Meade durant l'Open Session