Els membres d'Esclat Gospel Singers saluden al final del concert

Esclat Gospel Singers neix a Manresa el gener del 2000 de la mà de Ramon Escalé, pianista i compositor manresà, a partir de l’experiència adquirida en el món del gospel en la col·laboració musical amb les cantants afroamericanes Monica Green, Michelle Mcain i Kathy Autrey. Proposa crear i dirigir un cor gospel com a assignatura de l’escola de música Esclat de Manresa. La notícia corre entre els diferents àmbits musicals i en poques setmanes el cor té més de 40 membres.

From the Heart of Africa

La gestació d'aquest projecte va ser a partir d'un viatge que va fer el nostre director, el Ramon. Tal com ell explica:

"L’estiu del 2015, per diverses circumstàncies, vaig anar a parar a Entebbe (Uganda) per col·laborar en l’enregistrament d’un CD a càrrec dels nens d’una escola orfenat anomenada New Life School. Compartir aquesta experiència amb tots aquells nens va ser molt enriquidor i em va fer adonar de quina manera la música és tan important a les nostres vides. Vaig gravar amb el mòbil totes les cançons que anaven sortint a cada moment. Tot era una bona excusa per cantar, la música i la veu eren contínuament protagonistes.

En tornar vaig decidir donar forma a tot el que havia portat, vaig proposar- ho al cor i ells i elles, sempre decidits, em van fer costat i ens vàrem posar a treballar molt il·lusionats. A mesura que el projecte anava agafant forma, vàrem decidir afegir-hi la instrumentació de tota una big band i també moviments, balls, vestuari i tot allò que ens aproximava a l’alegria original de la música que estàvem fent."

Ritme, color, ball, harmonia, espectacularitat... són les bases d'aquest espectacle, en el que també participen Esclat Gospel Junior i la Barcelona Big Latin Band.

Podeu veure un vídeo resum a https://youtu.be/zp6YBp0seuQ.