El Campus Gospel Rajadell s’ha presentat al públic aquest dilluns al vespre a la Plana de l’Om, en un acte obert i a peu de carrer, que ha tingut com a principal atractiu l’actuació d’una representació del cor dels Esclat Gospel Singers.

El director del Campus, Ramon Escalé ha donat a conèixer les novetats d’aquesta 13a edició com l’Open Session, que servirà per donar la benvinguda als campusins i campusines dijous al vespre. La principal novetat d’enguany però serà el Sunday Service, un servei religiós a l’estil americà que es farà diumenge al matí en el jardí d’una de les cases del poble. “El Gospel no consisteix només de cantar, es tracta de compartir coses i la música ens serveix per compartir aquestes experiències i emocions”, ha explicat Escalé. Entre les novetats també destaca l’apartat anomenat Show your Gospel que ha de permetre, als cors participants, mostrar el seu repertori.

Ramon Escalé també ha explicat que després d’uns anys “de no fer-ho”, enguany s’ha recuperat l’aposta per concerts de gran format. En aquest sentit, els Esclat Gospel Singers presentaran en exclusiva al Campus el seu DVD “From the heart of Africa” gravat en directe al teatre Kursaal de Manresa. En la seva actuació al Campus, divendres 30 de juliol a les 22:00h, estaran acompanyats a l’escenari de la Barcelona Big Latin Band i el cor dels Esclat Gospel Singers Junior. Dissabte també a les 22:00h, tindrà lloc el concert de Bazil Meade “un dels millors directors de gospel en l’àmbit europeu” senyala Escalé. A més d’oferir aquest concert, juntament amb Carla Jane “figura emergent del gospel al Regne Unit” i el London Community Gospel Choir, Meade serà la figura convidada que farà estada amb els Campusins durant els tres dies que dura el Campus. El cicle de concerts del Campus Gospel Rajadell, el tancarà diumenge a la tarda l’actuació dels Messengers que faran parada al Bages en la seva gira #10anysdescalços. 

A més dels concerts, que són oberts al públic, el Campus oferirà tallers durant el matí i la tarda tot i que no tots posaran el focus en el cant. Enguany, s’han volgut ampliar i diversificar els tallers i és per això que es comptarà amb el percussionista Antonio Sànchez i amb la cantant bagenca Celeste Alias.

PLACES PLENES I PARTICIPANTS DE DIFERENTS PROCEDÈNCIES

Es preveu que en els 3 dies que queden s’omplin les 125 places del Campus, actualment hi ha 117 persones que participaran en aquesta 13a edició. Hi ha catalans de les quatre províncies, 20 campusins vindran de França, de Perpinyà i de la zona dels Alps, un grup d’una trentena de bascos procedents de Bilbao i Donostia i una persona que ve de les Illes Balears, segons apunta Àlex Mazcuñan, un dels organitzadors de l’estada. “És important el fet que el 50% dels inscrits sigui gent nova, una rotació que garanteix la permanència del Campus”, senyala el mateix Mazcuñan.

Enguany s’ha posat en funcionament l’App mòbil del Campus que permetrà controlar les entrades, les activitats i fins i tot els àpats així com emetre avisos generals per als participants i assistents. També s’ha engegat un concurs a Facebook que premiarà als guanyadors amb 3 entrades VIP dobles, en files preferents i accés al backstage.

Joan Carles Lluch, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Rajadell ha destacat la implicació del poble amb el Campus d’una manera o altra “des de deixar un llit per a dormir fins a cedir un jardí per a fer activitats”. Durant aquests 4 dies més de 100 persones es bolquen en l’organització d’aquest esdeveniment. Als rajadellencs se’ls hi sumen aquests dies els membres de l’Esclat Gospel Singers, amfitrions d’aquesta trobada que avui han ofert als manresans un tastet del què podran trobar, entre els dies 30 de juny i 2 de juliol, al Campus Gospel de Rajadell.