Els membres de Messengers durant el concert

Els Barcelona Gospel Messengers van ser els encarregats de posar la cirereta a aquesta 13ª edició del Campus Gospel de Rajadell. La formació barcelonina que enguany celebra els seus 10 anys amb l’espectacle “10 anys descalços”, va arrencar amb moltíssima força acompanyats d’un grup de músics i Ramon Escalé al piano.

A les 19.30h va començar puntual el concert amb una de les solistes Verònica Marín mostrant la seva gran qualitat vocal, amb les veus del cor en perfecta harmonia. Vestits amb camisa negre, texans i descalços, com ja és habitual, els membres de Messengers van omplir l’escenari d’optimisme.

De seguida Escalé va convidar a pujar a l’escenari al reverend Bazil Meade, que sense haver-ho preparat, va agafar el micròfon per acompanyar al grup, juntament amb l’Albert, un altre dels solistes de Messengers.

La banda incloïa una secció de metalls

Va ser amb el tema Giants, quan Laia Badrenas, membre del grup i directora dels Esclats Gospel Juniors, va fer pujar als seus nens per cantar i ballar plegats el hit d’aquesta formació.

Messengers aposta per la proximitat amb el públic, i ho van fer del tot evident en el seu últim tema, asseguts a la vora del públic i cantant a capella i en anglès que “sempre hi ha algú que et pot donar un cop de mà”. Va ser un moment molt emotiu, a la plaça es va fer un silenci sepulcral, per escoltar i gaudir de les magnífiques veus del cor.

Ramon Escalé va explicar durant el concert que “cada Campus és diferent, hi ha hagut una evolució, i avui podem dir que el Campus és un punt de referència, em sento feliç”.

Durant aquests dies, la Plaça de l'Església de Rajadell ha estat el centre neuràlgic del Campus que a més d'acollir els concerts ha concentrat parades amb entrepans, creps, cerveses, sucs ecològics, samarretes i CD’s.

A banda del concert dels Messengers, aquest diumenge al matí també es va celebrar el Sunday Service, una servei religiós a la Natura dirigit per la figura convidada del Campus, el reverend Bazil Meade. Com va explicar Escalé aquesta activitat que es feia per primer cop al Campus, ha agradat molt, ha estat un moment de reflexió personal compartit entre campusins, els membres d’Esclat Gospel Singers i els veïns que hi han pogut assistir. “En el món actual que vivim, tan contradictori, la única revolució possible és el canvi personal” ha afegit Ramon Escalé per definir el que havia passat al matí.

En general, aquesta 13ª edició del Campus ha estat valorada molt positivament per tothom, tant pels campusins que venien per primer cop, com pels que repetien, els organitzadors, l’Ajuntament i també pel públic que ha omplert la Plaça de l’Esglèsia els tres dies durant els concerts.

En l'apartat musical, s’ha notat un increment qualitatiu respecte d’altres edicions, amb formacions de primer nivell durant els tres dies.

El més comentat pels campusins després del Campus, és que marxen amb piles carregades i les motxilles plenes d'experiències.

Esclat Gospel Junior també va pujar a l'escenari