(Enllaç a la notícia de La Vanguardia)

Se celebra la novena edición del Campus | Los propios vecinos acogen en sus casas a músicos y participantes

La plaça de Rajadell, durant un concert
La pequeña y tranquila localidad de Rajadell, en la comarca del Bages, se va a transformar en un idílico escenario de Gospel durante todo el fin de semana. Se celebra la novena edición del Campus Gospel de Rajadell, organizado por la entidad Esclat Gospel Singers de Manresa. Los diferentes talleres en los que participan los integrantes del Campus se compaginan con conciertos abiertos al público durante todo el fin de semana. Rajadell dobla su población durante unos días en un campus que convierte el ambiente en mágico y que, según sus organizadores, es el único de estas característica en España.

Els Esclat Gospel Singers omplen la plaça Major. (notícia del 26/08/2012 a "El 7manari digital")

Dècades després dels concerts de gòspel de Crist Rei, la plaça Major s'ha convertit en el nou escenari d'aquest gènere que ha tornat al programa de la Festa Major amb l'actuació dels Esclat Gospel Singers. La del diumenge era una nit reservada per al castell de focs que enguany es va decidir ampliar amb altres propostes. La imatge d'una plaça Major on no hi cabia ni una agulla és la mostra de l'èxit d'aquesta iniciativa.

Els Esclat Gospel Singers, durant el concert d'aquesta mitjanit passada a Manresa.

 

Els Esclat Gospel Singers han fet vibrar el públic manresà durant l'actuació que han fet aquesta mitjanit a Manresa. El concert ha servit al conjunt bagenc per presentar els darrers temes que han estat treballant i que els ha permès ampliar un repertori estrictament basat en el gospel a temes de Bob Marley que han fet participar el públic assistent en alguns moments del concert.

Mentrestant, a la plaça Sant Domènec els conjunts Trempera i Pastorets Roc animaven l'ambient enming d'un auditori divers però predominantment jove. Encara un tercer punt més d'activitat, a la plaça Europa, ha conformat l'oferta musical d'aquest diumenge de festa major a la ciutat.

El grup junior de l'Esclat Gospel Singers va ser un dels protagonistes de la nitEl passat 4 de maig de 2012 els Esclat Gospel Singers van actuar de nou a l'Auditori Barrades, a l'Hospitalet de Llobregat. No és una sala de grans dimensions, cosa que permet un contacte molt directe amb el públic.

En aquesta ocasió la part musical de l'espectacle estava reduïda al mínim. Només un piano de cua i una pandereta acompanyaven les veus. I és que la crisi es fa notar, i cada vegada cal buscar alternatives per ajustar els espectacles al màxim als pressupostos actuals.

El públic, que ocupava la meitat de la sala, venia molt predisposat a passar-s'ho bé i no es va fer pregar gens a l'hora de ballar i de cantar.

L'espectacle que es va representar era The New Gospel Machine. Pur gospel que barreja temes de ritmes frenètics amb d'altres més pausats, on predomina el sentiment per sobre del ritme. Com sempre, es va anar succeint l'actuació dels diferents solistes del cor. Voldríem destacar, en aquesta ocasió, el debut del David Sánchez, que va tenir una actuació molt aplaudida.

Subcategories